ISTRA TECH partner projekta “Virtualni hotel”

U srijedu, 08. rujna, službeno je obilježen početak poslovne suradnje Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu s tvrtkama ISTRA TECH i LogIN, na projektu “Virtualni hotel”.

Cilj projekta je da se studentima, kroz teoriju najboljih poslovnih praksi, omogući rad na naprednim aplikacijama te ih se unaprijed pripremi za tržište rada.

Obrazovni program Fakulteta, uvrstio je cloud ERP VIRGA i MISH GAS aplikacije, u integraciji sa svjetski priznatim rješenjem Opera PMS.

ERP VIRGA + MISH GAS obuhvaćaju back-office procese prilagođene hotelijerstvu, kao što su materijalno i ugostiteljsko poslovanje, računovodstvo, financije i kontroling, dok Opera PMS u ovom projektu pokriva procese prodajnog i recepcijskog poslovanja te domaćinstva.

Virtualni-hotel FMTU, ISTRA TECH, LOGIN
Potpisivanju sporazuma o suradnji nazočili su dekanica prof. dr.sc. Sandra Janković, prodekanica za razvoj izv. prof. Marinela Krstinić Nižić i izv. prof. Dubravka Vlašić, direktor ISTRA TECH-a, Davor Brenko, te u ime Logina d.o.o. direktor Davor Slavić, članica Uprave Dunja Vladislović i voditeljica poslovnog razvoja, Gorana Bardak.
Virtualni hotel 2021

Studenti će ovim putem imati priliku svladati knjiženje ulaznih faktura i povezivanje s materijalnim primkama, prihvat realizacije – smještaj, hrana i piće, prihvat utroška materijala, platni promet – priprema digitalnih naloga za plaćanja, knjiženje izvoda, obračun PDV-a, kontiranje, USALI izvješćivanje te financijske i računovodstvene izvještaje.

Svi troškovi projektom obuhvaćene implementacije, edukacije i prava korištenja Cloud licenci ERP VIRGA i MISH GAS aplikacije za prvu godinu, bit će financirani iz sredstava tvrtki ISTRA TECH d.o.o. i Login d.o.o.

Zahvaljujući navedenom projektu, nova akademska godina (2021/2022) će studentima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu omogućiti stjecanje digitalnih vještina u hotelijerstvu i pomoći da postanu konkurentniji na tržištu rada, a ovo je svakako odličan primjer još jedne uspješne regionalne partnerske suradnje.