Društveno odgovorno poslovanje

Tvrtka se zalaže za očuvanje prirode i okoliša te posluje i promovira načela održivog razvoja.

Redovito doniramo i pomažemo razne ustanove, neprofitne organizacije te društveno korisne projekte i događaje. Zadnjih nekoliko godina u obliku donacija i sponzorstva pomažemo humanitarne akcije i kvalitetna sportska događanja u koja su često uključeni naši djelatnici i njihove obitelji.

Donacija za projekt “Nitko gladan”

U prosincu 2020. i siječnju 2021. sudjelovali smo u akciji „NITKO GLADAN”. Projekt je pokrenuo Rotary club Pula u suradnji s pulskim restoranom Bistro Punkt i dobrotvornom organizacijom Istarske županije, Institut Pula. Ideja ove akcije je da pomoć siromašnim i beskućnicima traje kroz cijelu godinu.

Zahvaljujući navedenom projektu, podijeljeni su kuhani obroci i prehrambeni paketi tijekom blagdana te je omogućeno da i dalje svi zajedno pomažemo da korisnici imaju topli obrok svakoga dana.

Institut Pula
Bistro Punkt Pula

Financijska pomoć stradalima od Potresa u Petrinji

U nizu potresa u Petrinji i okolici od kojih je najrazorniji bio jačine 6.2 po Richteru, izgubljeno je nekoliko života, a ogroman broj obitelji je ostao bez krova nad glavom.
Nadamo se da će naše zrno pomoći naći dovoljno drugih takvih zrna da se život u cijelom stradalom području što prije vrati u normalu.
 
Hrvatski Crveni križ
 

Financijska i materijalna pomoć Udruzi “NAŠ SAN NJIHOV OSMIJEH”

Misija humanitarne udruge “Naš san njihov osmijeh” je pomaganje ljudima. U desetak godina postojanja stekli su veliko povjerenje javnosti, utemeljeno na transparentnom radu i provjeri životne situacije svakog pojedinog korisnika.
Rad udruge podržali smo novčanom donacijom tvrtke te kroz donacije zaposlenika tvrtke u obliku hrane i kućanskih potrepština.
Nadamo se da će naša donacija izmamiti osmjehe na mnoga lica koja ga trebaju.

Donacija Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

U veljači 2018. pružili smo novčanu potporu Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija za potrebe održavanja 8. Interkatedarskog skupa katedri za menadžment jugoistočne Europe.
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu lider je znanstvenog i stručnog istraživanja i obrazovanja u području turizma, ugostiteljstva i održivoga razvoja u Hrvatskoj i široj regiji.

Sponzorstvo za projekt Regional Case Study (RCS)

zahvalnica_RCSNaša tvrtka je ove godine bila pokrovitelj projektu Regional Case Study (RCS), natjecanju mladih i studenata u rješavanju poslovnih slučajeva.
Realne poslovne slučajeve osmišljavaju i predstavljaju poduzeća različitih djelatnosti i prezentiraju studentima i mladima, koji potom predlažu svoja rješenja.
Do sada su mnoga poduzeća prepoznala mogućnost regrutacije novih djelatnika putem ovog projekta, kao i pristup inovativnim i kreativnim poslovnim rješenjima za svoje poslovanje.
Ovaj projekt je osmislila i vodi Start-Up udruga koja djeluje od 2010. godine te provodi brojne uspješne projekte i programe sa svrhom poticanja poduzetništva i zapošljavanja mladih ljudi.

Ovogodišnje 5. jubilarno izdanje nacionalnog projekta Regional Case Study (RCS)
započelo je 12.12.2017. kada su poduzeća (Partneri) prezentirali
svoje poslovne slučajeve. Više od 300 mladih, pretežito studenata, iz cijele Hrvatske se prijavilo na natjecanje i ponudilo svoje rješenje jednog od prezentiranih poslovnih slučajeva.
Završna ceremonija natjecanja na kojoj su proglašeni i nagrađeni vrijedni studenti održala se u Shipyardu 15.02.2018.

RCS Logo

Podrška humanitarnoj utrci “Život na dar”

U veljači 2017. pružili smo novčanu potporu Hrvatskoj donorskoj mreži za organizaciju humanitarnog događaja u trčanju i hodanju koji se održao 19. veljače u Parku Prirode Kamenjak (Premantura, Pula).
Utrci se iz ISTRA TECH-a priključio i Goran Maržić, zajedno sa svim zainteresiranim, koji su za sudjelovanje donirali dobrotvorni prilog za educiranje novih edukatora i studenata medicine u cijeloj Hrvatskoj.
Cilj utrke osim samog promicanja darivanja organa, ujedno je i informiranje javnosti o mogućnostima koje ono pruža.

Humanitarna utrka Zivot na dar
Humanitarna utrka Zivot na dar

Donacija Tenis klubu “Arenaturist”

U listopadu 2017. donirali smo sredstva Teniskom klubu Arenaturist iz Pule za nabavku sportske opreme kluba.
Navedeni sportski centar smješten je u poznatoj turističkoj zoni Verudela u blizini mora, a ovim doprinosom želimo potaknuti promociju sporta i turizma u zemlji, imajući na umu njihovu veliku društvenu i ekonomsku korist.

Potpora dječjem kampu “Sunce i avantura”

zahvalnica_UdrugaCerebralneParalize
Udruga cerebralne paralize Istarske županije osnovana je s osnovnim ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s cerebralnom paralizom.
U 2016. godini pružili smo financijsku potporu za održavanje ljetnog kampa djece s cerebralnom paralizom, koju već nekoliko godina u nizu ova udruga organizira.
Udruga cerebralne paralize IŽ

Sponzorstvo za Star Wars Day

U travnju 2016. sponzorirali smo Međunarodni dan društvenih igara 2016., ovoga puta posvećen Star Wars tematici. Događaj je organizirala Udruga Zaigrana koza, a održan je 30. travnja u Zajednici Talijana Pula (Circolo).

Star Wars Day Pula; original source: facebook.com/zaigranakoza
Star Wars Day Pula; original source: facebook.com/zaigranakoza
Star Wars Day Pula; original source: facebook.com/zaigranakoza

Donacija Društvu sportske rekreacije “Maraton-Uljanik”

U studenom 2016. godine, donirali smo sredstva Društvu sportske rekreacije “Maraton-Uljanik” za potporu aktivnosti sportske rekreacije.

Drustvo sportske rekreacije Uljanik; original source: maraton-uljanik.hr

Potpora Udruzi “NAŠ SAN NJIHOV OSMIJEH”

U studenom 2016. godine pružili smo financijsku potporu humanitarnoj udruzi “Naš san njihov osmijeh”, povodom Božićne humanitarne akcije Jedna za druge.

Bozicna humanitarna akcija Jedna za druge

Donacija Tenis klubu Banjole

U prosincu 2016. godine dodijeli smo sredstva Tenis klubu Banjole kako bi potpomogli kupnju materijala za aktivnost kluba.

Tenis klub Banjole

Pomoć projektima Udruge cerebralne paralize Istarske županije

U ožujku 2015. sudjelovali smo na aukciji slika djece s cerebralnom paralizom te smo u svibnju dodijelili novčana sredstva u sklopu projekta Plivanje djece i mladih s cerebralnom paralizom.
Cilj projekta je omogućiti djeci kvalitetan način rehabilitacije kroz treninge plivanja u terapijskom bazenu tijekom cijele godine.
Udruga cerebralne paralize IŽ

Potpora aktivnostima sportske rekreacije

U svibnju 2015. godine, donirali smo novčana sredstva Društvu sportske rekreacije “Maraton-Uljanik” koje okuplja ljubitelje dugoprugaškog trčanja.

Drustvo sportske rekreacije Uljanik

IRONMAN 70.3 – Triatlon utrka

U kolovozu 2015. godine, pružili smo novčanu potporu poznatoj svjetskoj utrci Ironman 70.3 te smo sa zadovoljstvom sudjelovali u atrakciji koja je okupila više od 100 tisuća sudionika iz 58 zemalja svijeta, a kojoj se priključio i ISTRA TECH-ov djelatnik, Goran Maržić.


Ironman Pula

Potpora za unaprijeđenje sporta u djece

U prosincu 2015. godine, donirali smo sredstva centru Planet Sport iz Pule za unaprijeđenje sporta u djece.

Sportski centar Planet sport djeluje od 2005. godine, a u sklopu centra djeluje i Taekwon-do klub Istra i Kickboxing klub Planet sport koji već dugi niz godina uspješno osvaja europska i svjetska odličja.

Donacija Udruzi “Suncokret”

Udruga Suncokret iz Velike Gorice, osnovana je sa svrhom organiziranog poticanja radnji i mjera na promicanju integracije, skrbi i socijalnog statusa osoba s invaliditetom, rehabilitacije, rekreacije i športa. Kako bi mogli lakše raditi na ispunjenju navedenih ciljeva, u ožujku 2014. godine donirali smo PC računala Udruzi suncokret za uredske potrebe.

Potpora Udruzi cerebralne paralize Istarske županije

U travnju 2014. godine, sudjelovali smo na aukciji slika djece s cerebralnom paralizom, dok je lipanj obilježila organizacija ljetnog kampa djece s cerabralnom paralizom kojeg smo također rado podržali. Ljetni kamp se održao šestu godinu zaredom, a djecu su svakodnevno uveseljavali brojnim trikovima, radionicama i predstavama.

Udruga cerebralne paralize IŽ

Donacija Društvu sportske rekreacije

Uvidjevši važnost fizičkih aktivnosti za zdravlje i raspoloženje ljudi, njihove pozitivne učinke na međusobnu složnost i tolerantnost zajednice te poticanju društva na sudjelovanje u navedenim aktivnostima, u svibnju 2014. godine, odlučili smo donirati novčana sredstva Društvu sportske rekreacije “Maraton-Uljanik”.
Drustvo sportske rekreacije Uljanik

Donacija za liječenje amiotrofične lateralne skleroze

U rujnu 2014. godine donirali smo sredstva za liječenje amiotrofične lateralne skleroze (ALS). Radi se o ozbiljnoj neurološkoj bolesti koja uzrokuje slabost mišića i gubitak normalnih tjelesnih funkcija.

Amiotrofična lateralna skleroza

Donacija Rotary Club-u Dubrovnik

Rotary Club Dubrovnik je neprofitna organizacija koja okuplja mlade ljude zainteresirane za humanitarni rad s ciljem unaprijeđenja okoline u kojoj žive i djeluju.
Putem donacije ovoj organizaciji, u prosincu 2014. godine podržali smo humanitarnu akciju “Olakšajmo put u život” Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe “Maslina Dubrovnik”.

Rotary Club Dubrovnik logo

Podrška za organizaciju ljetnog kampa djece oboljele od CP

U veljači 2013. godine, darivali smo sredstva namijenjena organizaciji ljetnog kampa za djecu članova Udruge oboljelih od cerebralne paralize i djecu goste iz Poljske stabilnog stanja nakon kemoterapije.
Udruga cerebralne paralize IŽ

Donacija za promoviranje fotografske umjetnosti i tehnike

U veljači 2013. godine, donirali smo računalnu opremu za Klub amaterske fotografije iz Svetog Lovreča s ciljem promoviranja fotografske umjetnosti i tehnike te u skladu s time, poticanja zajednice za pozitivnom organizacijom vremena kroz bavljenje različitim vrstama kreativnih aktivnosti.

Klub amaterske fotografije Sveti Lovreč

Donacija Teniskom klubu “Veli Jože”

Radi poticanja i motivacije društva za bavljenjem sportskim aktivnostima te podrške zajednicama koje tome doprinose, pružili smo financijsku potporu Teniskom klubu “Veli Jože” za organizaciju 1. veteranske ekipne zimske teniske lige južne Istre.

Zimska teniska liga južne Istre

Potpora Inicijativi Nova

Inicijativa Nova je organizacija čije se aktivnosti temelje na osiguravanju materijalne pomoći sa svrhom normalizacije osnovnih životnih uvjeta dostojnih svakog čovjeka.
U veljači 2012., pružili smo malenu podršku za humanitarnu akciju Inicijative Nova sa željom da ovakve organizacije dugoročno uspješno funkcioniraju i da se sve više sredstava usmjerava za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Inicijativa Nova

Podrška Klubu amaterske fotografije “Sveti Lovreč”

U travnju 2012. godine, donirali smo računalnu opremu Klubu amaterske fotografije iz Svetog Lovreča. Imajući u vidu važnost kreativnog izražavanja pojedinaca i poticanju društva na usmjeravanje energije i slobodnog vremena za slične vrste aktivnosti, ovom prilikom smo namijenili sredstva za promoviranje fotografske umjetnosti i tehnike.

Klub amaterske fotografije Sveti Lovreč

Donacija prihvatilištu za beskućnike

U lipnju 2012. godine donirali smo Gradskom društvu Crvenog križa Pula opremu za humanitarne potrebe prihvatilišta za beskućnike.
Aktivnosti ovog društva vezane su uz promicanje humanitarnih ciljeva od opće društvene koristi. Udruga djeluje u Istarskoj županiji na području Grada Pule, Grada Vodnjana i općina Barban, Fažana, Ližnjan, Marčana, Medulin i Svetvinčenat.

Crveni križ Pula

Potpora za organizaciju ljetnog kampa djece oboljele od CP

U lipnju 2012. godine, podržali smo organizaciju ljetnog kampa za djecu članova Udruge oboljelih od cerebralne paralize i djecu iz Poljske stabilnog stanja nakon kemoterapije.

Udruga cerebralne paralize IŽ

Podrška Školi za odgoj i obrazovanje Pula

Škola za odgoj i obrazovanje iz Pule, najstarija je i najveća posebna odgojno-obrazovna ustanova u Istri koja u svom sastavu ima osnovnu i srednju školu.
U lipnju 2012. godine, podržali smo Školu za odgoj i obrazovanje u provedbi projekta Zdrava avantura za učenike s višestrukim teškoćama u razvoju u dobi od 7. do 21. godine.

Škola za odgoj i obrazovanje

Donacija Šahovskom klubu Pula

Šahovski klub Pula djeluje od 1949. godine te je kroz godine prerastao u najjači klub u Istri što ga čini izuzetno dobrom školom za mladež.
Prepoznavši važnost i ovakvih sportskih potreba u društvu te kvalitetu kluba, u lipnju 2012. godine, donirali smo PC računala Šahovskom klubu iz Pule za potrebe informatizacije za rad s djecom.

Šahovski klub Pula

Potpora Triatlon klubu Pula

U lipnju 2012. godine, donirali smo sredstva za sportske potrebe Triatlon kluba iz Pule. Glavni cilj kluba je unapređenje sporta kroz Triatlon školu za djecu već od 5. godine života.

Triatlon klub Pula

Potpora Udruzi cerebralne paralize Istarske županije

U lipnju 2011., izdvojili smo sredstva za organizaciju ljetnog kampa djece članova Udruge oboljelih od cerebralne paralize i djecu goste iz Poljske stabilnog stanja nakon kemoterapije.
Udruga cerebralne paralize IŽ

Podrška Društvu distrofičara Istre

U srpnju 2011. godine, pružili smo potporu Društvu distrofičara Istre za tiskanje godišnjeg glasila Društva “Istarski Gen” koji govori o radu i aktivnostima Društva, a tiskan je u sklopu projekta Integracija distrofičara Istre.
Cilj je informirati javnost o mogućnostima, pravima, potrebama i obvezama osoba oboljelih od mišićne distrofije, kao i o humanitarnim akcijama te problematici članova Društva.
Društvo distrofičara Istre

Donacija Društvu informatičara Pula

Društvo informatičara grada Pule je udruga koja okuplja učitelje i sveučilišne profesore iz područja informatike, čiji su ciljevi poboljšati informatička znanja svih u odgoju i obrazovanju, pružiti pomoć u informatičkom opismenjavanju osnovnoškolaca, kao i omogućiti dodatno obrazovanje naprednijoj djeci.
U listopadu 2011. godine, izdvojili smo sredstva za radionicu programiranja u C++ i pripreme za natjecanje srednjoškolaca.

Društvo informatičara Pula