Politika privatnosti

Privatnost posjetitelja naše web stranice vrlo nam je važna te vodimo računa o zaštiti vaših osobnih podataka. Pravila privatnosti u nastavku služe za informiranje o aspektima obrade podataka koji se prikupljaju radi boljeg korisničkog iskustva ovog web mjesta.

Kolačići

Kolačić je malena, tekstualna datoteka koja se sastoji od skupa podataka i pohranjuje se u pregledniku korisnika prilikom posjete web stranici. Kako bi boravak na ovom web mjestu bio što ugodniji, pohranjuju se kolačići na računalo ili mobilni uređaj korisnika (ovisno putem kojeg uređaja korisnik pristupa).

Kolačići ne služe za identifikaciju osobnih podataka, već željenih postavki prikaza posjetitelja i načina korištenja web stranice radi budućeg unaprjeđenja funkcionalnosti, optimalnijeg rada i bolje prilagodbe korisničkim potrebama. Primjerice, pohranjuju se podaci kao što su željeni jezik, informacije o pregledniku, vrsti uređaja i ostalim tehničkim karakteristikama te statistička posjećenost stranica. Ovim putem moguće je prikupiti i kumulativne, anonimne podatke o pojedinim demografskim karakteristikama i interesima posjetitelja, ukoliko se radi o javno dostupnim informacijama.

Prikupljanje podataka

Korisnički podaci koji se prikupljaju na ovom web mjestu koriste se u svrhe analitike i kontaktiranja, odnosno mogućnosti obrade zaprimljenih zahtjeva od strane korisnika.

Osobni podaci

Ukoliko nas kontaktirate putem web obrasca na našoj stranici za kontakt, pohranit će se podatak o vašoj email adresi te ime i prezime kao neobavezan podatak, ako ga prethodno unesete u obrazac. Vaš kontakt koristit će se isključivo kako bismo vam mogli odgovoriti na upit i neće se dijeliti nikome bez vašeg pristanka.

Web analitika

ISTRA TECH stranica koristi servis Google Analytics, kompanije Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States.
Google Analytics se služi prethodno spomenutim kolačićima, a podaci su anonimni te se prikupljaju u statističke svrhe. U slučaju internetskog oglašavanja, prikupljeni podaci se mogu koristiti za kontekstualizaciju i personalizaciju oglasa oglašivačke mreže kako bi se ponuđeni sadržaj što bolje prilagodio pretragama i postavkama posjetitelja.

Eksterne veze

Objave na ovim stranicama mogu sadržavati ugrađeni sadržaj u obliku slika, članaka i poveznica na druga web sjedišta.
Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se istovjetno kao da je posjećeno drugo web mjesto. Dakle, klikom na poveznicu eksternih stranica bit ćete preusmjereni na drugo web sjedište za koja možda vrijede drukčija pravila privatnosti.

Kontrola kolačića

Korisnici nisu obavezni prihvatiti kolačiće, a njihovo odbijanje omogućeno je klikom na gumb “No”.
U svakom trenutku moguće je i brisanje prihvaćenih kolačića kroz postavke internetskog preglednika. Međutim, odbijanjem kolačića mogla bi se ograničiti funkcionalnost web mjesta te će možda biti potrebno prilikom svake posjete iznova prilagođavati željene postavke.
Detaljnije informacije o kolačićima i njihovom brisanju, možete doznati i na sljedećoj poveznici.