Obilježavanje svjetskog dana turizma

27. rujna u cijelom svijetu se slavi Svjetski dan turizma, a ovogodišnja tema je “Turizam i pristupačnost – Turizam za sve”.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja svjetskog dana turizma potiče promicanje pristupačnosti turizma za sve, kako bi se turistički objekti i proizvodi orijentirali i na razvoj socijalnog turizma. Važno je razviti svijest o pravima obespravljenih skupina, olakšati njihovu integraciju u društvenu zajednicu te razvijati socijalno odgovorni turizam.
 

svjdanturizma-tema

 
U znaku potpore ovom značajnom danu, temi i grani gospodarstva, u cijelom svijetu se održavaju brojna događanja pa se tako i u raznim dijelovima Hrvatske, Svjetski dan turizma obilježava na razne načine.
Najznačajnija turistička regija u zemlji, Istra, ovaj dan je obilježila prigodnim predavanjem “Suvremeni trendovi – turizam dostupan svima” na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, a u subotu 01. listopada održat će se manifestacije diljem Istre putem kojih će turistička ponuda Istre biti dostupnija za njezine građane i posjetitelje. Za sve zainteresirane, program ovog zanimljivog događanja možete pogledati u nastavku:

.